За нас

„Рея Фиш” е създадено през 1994 година. Оттогава е управляващо дружество на приватизираното държавно дружество „Салвелинус” ЕООД, собственик на Рибовъдно стопанство – Доспат. Управител на дружеството е инженер Валери Баронов. Централният офис на фирмата се намира в София. Производствената структура е в гр. Доспат. Той се намира на 1200 метра надморска височина в района на Западните Родопи.

След приватизацията фирмата се развива от строго профилирана в угояването на пъстърва до преработка и производство на замразени, пушени, мариновани риби и рибни салати. Развива и допълнителен сегмент за изработване на нестандартно оборудване за хранително – вкусовата промишленост. В настоящия етап от развитието си дружеството е насочено към отглеждане на сьомгова пъстърва.

„Рея Фиш” ООД има обособена производствена структура, чийто предмет на производство е нестандартно оборудване за хранително – вкусовата промишленост. Произвежда от маси и оборудване от неръждаема стомана до високотехнологични линии за опаковане във вакуум и модифицирана среда (МАР), колячни машини, машини за чистене на миди, пълно оборудване за производство на стерилни консерви, сортировъчни автоматични линии, пароварилни и пушилни камери.

Развитие

За постигане на съвършен вкус, най-близък до този на свободно живеещата пъстърва, садките са разположени на голямо разстояние от брега и една от друга, а количеството риба във всяка садка се ограничава, така че да се имитират в най-висока степен естествените условия на живот.

Повече